← terug naar overzicht

Vacature - Operational Buyer (tijdelijke functie, 6 maanden)

Operational Buyer


Over Frencken Europe B.V. 

Frencken Europe BV is al meer dan 50 jaar actief als partner voor een internationale klantenkring in medische, halfgeleider-, analytische en industriële automatisering markten. Frencken levert diensten op het gebied van value engineering, ontwikkeling van nieuwe producten en complete assemblage van complexe, geavanceerde modules en apparaten op basis van hoogwaardige mechanica, elektronica en software.

Frencken Europe BV is onderdeel van de Frencken Group Ltd. De Frencken Group Ltd. Is gevestigd te Singapore en aldaar beursgenoteerd. De Groep is wereldwijd actief, met productielocaties en verkoopkantoren in Europa, de VS en Azië. Het hoofdkantoor van Frencken Europe is gevestigd in Eindhoven en heeft in totaal ongeveer 450 medewerkers.


Wat ga je doen?

Als Operational Buyer ben je verantwoordelijk voor het op tijd en compleet plaatsen van inkooporders, zorgen dat deze inkooporders z.s.m. worden bevestigd en bewaken dat de inkooporders conform bevestiging op tijd en compleet worden geleverd. Als Operational Buyer maak je deel uit van een commodity team waarbij het volledige team verantwoordelijk is voor het realiseren van de doelstellingen binnen de commodity.

  

Taken- en verantwoordelijkheden: 

 • Het plaatsen van inkooporders voor productie (machinefabriek, assemblage) in overeenstemming met het productieplan.
 • Het plaatsen van inkooporders voor engineering en of projecten in overeenstemming met het projectplan.
 • Bewaken dat de inkooporders z.s.m. worden bevestigd en controleren of de bevestiging in overeenstemming is met de planning van productie en of projecten. Acties nemen als er een afwijking ontstaat om levering en productie/projecten op elkaar af te stemmen.Dagelijkse basis signaleren van eventuele te late leveringen. Deze signaleringen rapporteer je aan de Buyer. Je ondersteunt bij de hier uit voortvloeiende corrigerende acties.
 • Het periodiek produceren en verspreiden van accurate inkoop forecasts.
 • Het opbouwen en onderhouden van een effectieve relatie met leveranciers.
 • Het onderhouden van het inkoopsysteem o.a. leveranciersgegevens, product gegevens, doorlooptijden en voorraadparameters.
 • Het onderhouden van inkoopprocedures en processen om een efficiënte, effectieve en uniforme manier van werken voor alle commodities te waarborgen.
 • Het volledig beheren van de retour / reparatie processen om de impact voor productie, projecten, magazijn en leverancier te minimaliseren.


Wat breng je mee?

 • Afgeronde technische- of logistieke opleiding op HBO-niveau, aangevuld met NEVI 1 en ervaring in een soortgelijke positie;
 • Kennis van MRP-systemen en Excel;
 • Goede beheersing van de Engelse en of Duitse taal.

Als Operational Buyer kun je schakelen tussen verschillende niveaus. Je bent resultaatgericht (onderhandelen!), kunt omgaan met weerstand en kunt planmatig werken.


Interesse?

Voor vragen kun je contact opnemen met Marco van de Vliet (recruiter) via 06-43764121. Direct solliciteren? Klik op onderstaande link!

Tags: buyerinkoper

SolliciterenSolliciteren met LinkedIn