← terug naar overzicht

Vacature - CAM Programmeur/ werkvoorbereider

CAM Programmeur/ werkvoorbereider


Wat ga je doen?

Als CAM Programmeur/ werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van eenvoudige tot zeer complexe onderdelen en mechanische samenstellingen, die worden vervaardigd met behulp van diverse moderne bewerkingsmachines. Per product wordt de routing over verschillende afdelingen en machines vastgelegd, per bewerking wordt o.a. gekeken naar opspanning, verschillende aspecten van het verspaningsproces, tool-lijsten , mallen en CNC-programma’s.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van productieorders en de begeleiding van deze orders gedurende de productie. Je zorgt voor de afstemming met de meetkamer, coördinatie en optimalisatie van de verschillende bewerkingen, waarbij je overall verantwoordelijk bent voor het product. Daarnaast worden optimalisatievoorstellen uitgevoerd.

 

Wij vragen:

  • Een afgeronde HBO opleiding of MBO aangevuld met relevante cursussen en circa 10 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van CNC-Frezen of CNC-draaien.
  • Daarnaast heb je Ervaring met CAM-systemen en macro programmeren (T.b.v. bewerkingscentra en draai-frees combinaties).
  • Je hebt kennis van verspaningstechniek, opspantechniek en CNC productie.

Je beschikt over goed technisch en ruimtelijk inzicht. Je kunt goed zelfstandig werken en je hebt een proactieve flexibele werkinstelling. Kennis van Siemens 840D besturing is een grote pré.

 

Wij bieden:

Wil je verantwoordelijkheid en groeien in je vak? Uitdagender? Welkom bij Optiwa. Wij willen groeien net als jij. Reken maar op prettige collega’s, een informele sfeer en een passie voor techniek. Jóuw passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

 

Over Optiwa

Bij Optiwa produceren we met circa 90 vaklieden complexe, fijnmechanische onderdelen op basis van verspanende technieken. Ons werk is gericht op het leveren van kleine tot middelgrote series van hoogwaardige producten met toleranties tot in het sub-mircron bereik. Hiervoor maken we gebruik van de modernste productietechnologieën en is het vakmanschap van onze medewerkers van essentieel belang. Gerenommeerde ondernemingen in o.a. de medische, analytische en semiconductor-industrie behoren tot onze klantenkring. Wij willen de ambitie waarmaken om de beste partner van onze klanten te zijn. Daarom zijn eigen inbreng, enthousiasme en flexibiliteit onontbeerlijk. Optiwa B.V. maakt onderdeel uit van Frencken Group: een groeiende, internationale groep van hoogwaardige toeleveranciers met o.a. bedrijven in China, Maleisië, Singapore en de VS.

 

Over jouw afdeling:

De afdeling werkvoorbereiding draagt zorg voor het voorbereiden en opstarten van fijnmechanische producten. Hiervoor wordt vastgesteld welke werkmethode, werkvolgorde en bewerkingsvoorwaarden gehanteerd dienen te worden. Uiteindelijk worden voor verschillende disciplines machines geprogrammeerd. Veel aandacht zal moeten worden gegeven aan de draaiafdeling binnen Optiwa.


Meer weten en solliciteren:

Jan Verlinden (Hoofd werkvoorbereiding) van Optiwa, vertelt je graag inhoudelijk meer over je functie tel.077-4769900. Voor vragen kun je tevens contact opnemen met Freke Foolen, Corporate Recruiter, via 06-54208386. Direct solliciteren kan via de link.

 

Tags: cadprogrammeurwerkvoorbereiding

SolliciterenSolliciteren met LinkedIn