← terug naar overzicht

Vacature - Corporate Recruiter (24 uur)


Corporate Recruiter (24 uur)

Frencken Europe in Eindhoven zoekt een zelfstandige en doortastende recruiter die graag in een technische omgeving werkt. Wil jij meewerken aan de verdere professionalisering van onze recruitmentafdeling? Heb jij een krachtige visie op employer branding? Lees dan snel verder. 

Jouw uitdaging als Recruiter

Als Corporate Recruiter bij Frencken Europe ben je verantwoordelijk voor alle recruitmentactiviteiten van en voor je interne klanten en dus ook voor het hele proces van A tot Z. Sourcing kent voor jou maar weinig geheimen. Jij weet als geen ander de juiste doelgroepen te vinden en op een doeltreffende en bij de vacature passende manier aan te spreken. Van het schrijven van een wervende en SEO geoptimaliseerde vacaturetekst tot het opbouwen en onderhouden van kwalitatieve talent pools; jij zet jouw creativiteit en overtuigingskracht optimaal in om de juiste kandidaten aan Frencken Europe te binden.


Onze recruiter is per vacature project verantwoordelijk van de start tot en met de onboarding van de nieuwe collega. Dat betekent dat je de processtappen en doorlooptijden bewaakt en verantwoordelijk bent voor de communicatie richting alle betrokkenen en voor een briljante Candidate Journey zorgt.


Het gaat om ongeveer 30 tot 35 vacatures per jaar. Het betreft een breed scala aan vacatures van hoog gekwalificeerde technische productiemedewerkers tot management en stafniveau vacatures. Het gros van deze vacatures zijn wel echte recruitment uitdagingen, waar je je tanden in moet zetten om tot succesvolle invulling te komen!

Inhoudelijke selectie laat je aan de vacaturehouders over, maar je begeleidt en coacht de vacaturehouders wel als het gaat om houding in gesprekken en gedrag richting jouw kandidaten.


Je investeert in een goede relatie met de verschillende organisatieonderdelen en je werkt nauw samen met leidinggevenden en HR adviseurs die verantwoordelijk zijn voor dezelfde vestigingen en locaties.


Omdat tot op heden onze HR adviseurs voor recruitment verantwoordelijk waren en zij recruitment naast hun HR taken deden, verwachten wij dat je met ons meedenkt over de doorontwikkeling van de recruitmentafdeling. Denk hierbij aan het opzetten van een arbeidsmarktcommunicatieplan, het opbouwen en onderhouden van talentpools en wat we gaan doen met de employer branding van Frencken! Ook willen we serieuze stappen gaan zetten met recruitment analytics waardoor we efficiënter en doelgerichter kunnen gaan werven. We hebben geweldige verhalen, zijn een top werkgever, maken briljante producten maar gebruiken dat nog onvoldoende in onze AMC uitingen. Help jij ons daarbij?


Jouw succes is ons succes


Wat biedt Frencken Europe jou?

Naast een geweldige, zelfstandige recruitment uitdaging in de hightech toeleveringsindustrie, bieden we je een omgeving met internationale corporate mogelijkheden, (we zijn beursgenoteerd in Singapore) maar met de overzichtelijkheid en de sfeer van een Brabants MKB Bedrijf. Het salaris voor deze rol ligt rond de € 45000 b.p.j. op fulltime basis aangevuld met interessante emolumenten.

Wil je meer over ons weten www.frencken.nl


Natuurlijk vragen we ook wat van jou

Wij zijn op zoek naar een ondernemende recruiter met minimaal 5 jaar operationele recruitment ervaring. Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding. Je kunt zelfstandig werken en begrijpt dat communicatie en aandacht key is binnen recruitment. Je bent adviesvaardig en bent in staat vacaturehouders op een andere manier te laten kijken om tot succes te komen. Met betrekking tot je recruitment visie ben je overtuigend en kom je met onderbouwde argumenten voor de inrichting van employer branding en kan je op directie niveau draagvlak creëren. Je hebt ervaring met het werven van technische professionals en weet dan ook hoe je deze doelgroep moet bereiken en benaderen.

Online Boolean-searchen, schrijven van (vacature)teksten, projectmanagement skills en goede communicatieve vaardigheden, zijn bij jou goed ontwikkeld.


Super enthousiast?

Wil je meteen reageren stuur dan je reactie in via de sollicitatiebutton. Heb je eerst nog vragen bel dan Jeroen Bergen op 06 54 737 585. Meer info tref je ook hier aan: www.frencken.nl

Tags: amcemployer brandingrecruiterrecruitment managerrecruitment specialisttalent acquisitionwerving en selectie

SolliciterenSolliciteren met LinkedIn