← terug naar overzicht

Vacature - Supplier Quality Control Engineer

Supplier Quality Control Engineer


Wie zijn wij?

 

Frencken Mechatronics Europe houdt zich, als internationale speler, bezig met de ontwikkeling en assemblage van High Tech industriële systemen voor de markten semiconductor, healthcare en analytische applicaties. Frencken produceert hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en assembleert de systemen in clean room of non clean room omgeving. Frencken Mechatronics Europe werkt voor toonaangevende, internationaal opererende. opdrachtgevers actief in de High Tech industrie. Werken bij Frencken betekent werken aan de grenzen van de mechatronische technologie.


Jouw functie

 

Als Supplier Quality Control Engineer ben je primair verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten die ingekocht worden of intern geproduceerd. De werkzaamheden zijn vooral gericht op de kwaliteit van onderdelen op de werkvloer.

Doel is het continue verbeteren van het kwaliteitsniveau van toegeleverde producten en het adviseren en informeren van leveranciers en/of Frencken Machinefabrieken met betrekking tot de gewenste hoge kwaliteitseisen (Maakbaarheid / Meetbaarheid / High Vacuüm / High Voltage / Visuele aspecten enz.)

De SupplierQuality Control Engineer rapporteert aan de manager Quality.


Wat zijn jouw taken?

 

 • Je draagt zorg voor de waarborging van de kwaliteit van door leveranciers en Frencken Machining geleverde componenten.
 • Dit bereik je door op een gestructureerde wijze preventief (vanuit eigen bevindingen en/of informatie vanuit productievloer) of naar aanleiding van non conformities in productie de kwaliteit van onderdelen in samenwerking met toeleveranciers en Frencken Machining structureel te verbeteren.
 • Indien noodzakelijk draag je zorg dat onderhanden werk en voorraad in het magazijn geblokkeerd en gecontroleerd word i.o.m. Teamleider Productie / Warehouse en de Quality Inspector
 • Vanuit je praktische & technische ervaring op het gebied van verspaning, plaatwerk en nabehandelingen ondersteun je leveranciers en Frencken Machining met het structureel oplossen van door Frencken geconstateerde problemen . Hierbij zorg je dat de rootcause, de containment en genomen correctieve en preventieve maatregelen op correcte wijze vastgelegd worden in een 5-D of 8-D rapportage en deze rapportages verwerkt worden in de Frencken NCF database.
 • Je wordt betrokken bij NPI-trajecten om de kwaliteit van nieuwe producten bij toeleveranciers te borgen.
 • Je neemt actief deel aan reguliere overlegstructuren m.b.t. inkoop-kwaliteit.
 • Plaatsvervangend QI


Wie ben jij?

 

 • Technische opleiding op MTS/HBO niveau, bij voorkeur WTB/FMT, mechatronica, vliegtuigbouw of relevante gelijkwaardige opleiding.
 • Je hebt min 5 jaar praktische ervaring met verschillende verspanende technieken en het lezen van component en samenstellingstekeningen is voor jou geen probleem.
 • Je hebt werkervaring opgedaan in de Hightech industrie en bent werkzaam geweest in assemblage van modules van hoogwaardige precisie componenten.
 • Je hebt aantoonbare succes geboekt op het gebied van product/procesverbetering in een productie omgeving.
 • Je bent een proactieve en toegankelijke persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden en een open, klantgerichte instelling.
 • Je kunt goed in teamverband als ook zelfstandig werken.
 • Je bent een inspirator voor zowel directe collega’s als ook toeleveranciers en kan hierin een coachende rol vervullen.
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré.
 • Je bent ervaren met het werken met productie gerelateerde ERP systemen bij voorkeur Glovia.
 • Je bent ervaren met het werken met MS-Office applicaties.Wat bieden wij?


Behoorlijk wat! Frencken wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken aan fascinerende, uitdagende hightech projecten binnen een team collega’s die net zo gepassioneerd over techniek zijn als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden (25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, bonusregeling) en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

 

Wil je meer weten? Voor vragen kan je terecht bij Freke Foolen (Recruiter) bereikbaar op 0654208386 of mailen naar freke.foolen@frenckengroup.com.


Solliciteren